Hakkımızda

Alevi-Bektaşi toplumunun inanç birliğini sağlamak ve asimilasyona karşı yol süreğimizi güçlendirmek ve güncelleştirmek üzere, 27 Aralık 2010 tarihinden başlayarak Avrupa ve Türkiye’nin bütün bölgelerinde muhabbet erkânı içinde kırkın üzerinde toplantı yaptık.

Vakfımızın Kuruluşu

11 Eylül 2011 tarihinde Hacıbektaş Kültür Merkezinde yapılan büyük toplantıda alınan Tavsiye Kararları doğrultusunda, Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı’nı tarihteki ismiyle kurduk.

Vakfın kuruluşu Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de ilan edilerek resmiyete kavuştu.

Amaçlarımız

Amacımız başta, diğer ocaklarımızla el ele vererek Alevi-Bektaşi toplumunun problemlerinin çözümünde bir olmak, beraber olmak ve Yol’umuzu güçlendirerek sürdürmektir.

Tarihi Hacı Bektaş Veli Vakfı’nın tekrar gerçek sahiplerine iade edilmesi için gerekli girişim ve çalışmaları yapmaktır.

Hacıbektaş’a yakışır,tarih, misyonunu yüklenecek bir biçimde nitelikte bir Dergâh binası yapmaktır.

"Yapılacak bu dergâh, bir bilim yuvası olmalı; burada seminerler, sempozyumlar gibi toplantılar yapılabilmelidir.

Orada kazan kaynamalı, gelenlerin, çalışanların tüm gereksinimlerine yanıt getirilebilmelidir."

Başta, Hakk’a Yürüme Erkânı olmak üzere, Cem Erkânımız, Dar’dan İndirme Erkânımız gibi Yol’umuzun temel erkânlarını özüne uygun hale getirmektir.

Çalışmalarımız

İstanbul’da yaşayan Ocak temsilcilerinden oluşan “Gönüllü Dedeler Kolu” oluşturuldu.

Ocak temsilcilerinden oluşan gönüllü bu kurul, İstanbul’da yaşayan Hacı Bektaş Veli Dergâhına bağlı dedelerin bir araya gelmesini sağlayarak vakfa gönüllü olarak hizmet etmektedir.

İstanbul’un her bölgesinde Vakfımızın;

1. Gönüllü Hizmet Görenler” (Gençlerimiz ve bacılarımız) çalışmalarına başlamıştır.

Projelerimiz

1. Hacıbektaş’ta bir dergâh inşa etmek,

2. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek,

3. "On İki Fidandan Ulu bir Ormana"

4. Yurt açmak.

Yayın Alanında

1. Serçeşme Dergisi – Yolumuza hizmeti öne çıkartan, kültür ve sanatı bu çerçeveye oturtan, toplumumuzu ilgilendiren haberleri tarafsız veren, Vakfımızın, dolayısıyla toplumumuzun gözü, kulağı, dili olacak dergimizi aylık olarak yeniden çıkartıyoruz.

2. Kitaplar – Dergâhın en temel kitaplarını yayınlayarak, inancımızın, kültürümüzün Alevi-Bektaşi edebiyatının önemli yazılı eserlerini toplumumuza sunuyoruz.

3. Çocuklar / Gençler – Çocuklarımız ve gençlerimiz için yol öğretisini içeren görsel ve yazılı yayınlar hazırlıkları yapıyoruz.

Katkılarınızla Güçleneceğiz

Yüzyıllar boyu Dergâhımızın maddi imkânları, “El ele, el Hakk’a” düsturu içinde, canların rıza lokmalarıyla sağlanmıştır.

Dergâhımız kapatıldıktan sonra da Yol Süreği kesintiye uğratılmadan yol hizmetleri böyle sürdürülmüştür. Şartlar ne olursa olsun, bu Yol’u sürmek ve topluma hizmet etmek hepimizin başta gelen görevidir.

Vakfımızın, Dergâhımızın hizmetlerini yürütmesine layıkıyla yardımcı olabilmesi için siz canların katkıları önemlidir. Yapacağınız katkılar Hünkâr defterine yazılsın.

Birliğimiz daim olsun.

Muhabbetlerimizle.

Veliyettin H. Ulusoy - Sefa Ulusoy

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişinleri

Hizmet Yerlerimiz

Ayrıca Ankarada Batıkent'de bulunan Vakfımıza bağlı Serçeşme Cemevinde, 300 kişinin ibadet edebileceği,bir Cemevi,  400 kişilik yemekhane ve bin kişiye lokma hazırlanıp sunulabilecek kapasitede endüstriyel mutfak bulunmaktadır.

Binada  12  Adet derslik,  kurban kesim yeri ve Hakka Yürüyen Canlarımız için 24 saat hizmet veren bir Morgumuz bulunmaktadır.