HAMDULLAH ÇELEBİ ANMASI

HAMDULLAH ÇELEBİ
(1767-1836)

Miladi 1767 yılında dünyaya gelen Hamdullah Çelebi Hünkâr Hacı Bektaş Veli evlatlarından olup, asıl adı Mehmet Hamdi'dir. Hamdullah Çelebi’nin İbrahim Selamet, Ali Celalettin, Veliyettin, Hadiye, Huriye ve Güzide isimli altı kardeşi vardır. Güzide “Güzide Ana” adıyla ün salmış, deyişlerinde “Güzide, Deli Güzit ve Kâtibi” mahlaslarını kullanmıştır. Hamdullah Çelebi’de diğer birçok Çelebi ailesi mensupları gibi güçlü bir şairdir. Deyişlerinde önceleri “Hamdullah”, “Hamdi” mahlaslarını kullanmış. Amasya sürgününden sonra ise “Hasreti” mahlasını kullanmıştır.

Destur-u Pir!
Bir niyet eyledik, geldik bu divana,
Darına Durduk, Hû dedik, cümle canlara!
Hû!

Eyvallah!

Biz Hünkar Hacı Bektaş Veli'ye gönül verip, Yol sürenler, her yıl olduğu gibi bu yılda 09 Eylül 2017'de Yolumuz ulularından HAMDULLAH ÇELEBİ'yi andık.

Hamdullah Çelebi Anmasına katkıda bulunan Hamdullah Efendi Kültür ve Yaşatma Derneği başkanı Ahmet Çelebi ve ekibine, mütevelli üyemiz Cemalettin Aydın;'a teşekkürlerimizi sunarız.

Hızır yoldaşları, Hünkar yar ve yardımcıları ola, Hak dilde dileklerini gönülde muratlarını vere, gerçek erenler demine Hû!

Fotoğraflar