2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN VAKFIMIZ İMKANI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERMEYE BAŞLAMIŞTIR.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı olarak amacımız başta; diğer ocak ve sivil toplum örgütleri/ Alevi örgütlülüğü ile el ele verip, Alevi-Bektaşi toplumunun problemlerinin çözümünde bir olmak, beraber olmak ve Yolumuz’u özüne göre sürdürmek; Tarihi Hacı Bektaş Veli Vakfı’nın tekrar gerçek sahiplerine iade edilmesi için gerekli girişim ve çalışmaları yapmak; Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ışığına yakışır nitelikte tarihi misyonunu yüklenecek biçimde bir Dergâh binası yapmak; Hakk’a Yürüme Erkânı öncelikli olmak üzere, Dardan İndirme, Görgü, Nikâh, Musahiplik, Muhabbet erkânlarını Yolumuz’un kurucu ilkeleri ve esaslarına uygun hale getirilmesini sağlamaktır. Devam etmekte olan bu çalışmaların yanı sıra, en önemli sorunumuz olan eğitim alanında en azından bir başlangıç yapmak için maddi anlamda imkânları kısıtlı olan öğrencilerimize burs desteği sağlamaktır.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı olarak üniversitelerde ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere burs desteği sağlamak için bir fon hesabı oluşturduk. Oluşturduğumuz bu fondan, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 24 öğrencimize 10 ay süre ile düzenli şekilde burs verdik. Aynı şekilde 2016-2017 eğitim öğretim yılında , Ekim 2016  tarihinde başlamak üzere, 50 öğrenciye, 10 ay süre ile düzenli bir biçimde ödemesini yapacağız. Vakıf olarak başlatmış olduğumuz bu çalışma kapsamında imkânlarınız ölçüsünde siz canların katkıları önemlidir. Yapacağınız katkıları Hak kabul eylesin, Hünkâr defterine yazılsın. Birliğimiz, dirliğimiz, daim olsun. 19.09.2016

Aşkı Muhabbetlerimle,

Veliyettin Hürrem ULUSOY